Söke Devlet Hastanesi acil servisinde yeni düzenleme

İsmail Eravcı
İsmail Eravcı Tüm Haberleri

YENİSÖKE-    Haber Merkezi

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servisinde yeni bir düzenlemenin daha yapılacağı bilgisi verildi. Kurban bayramında ortaya çıkan sorunu gidermeye çalışan Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yönetimi, vatandaşların rahat şekilde sırasını bekleyebileceği yeni bir salon oluşturuyor. Yeni oluşturulacak olan bekleme salonu ile ilgili çalışmaları Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasibe Özgeçen Dinçel bizzat yerinde takip ediyor.

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasibe Özgeçen Dinçel Kurban bayramında Söke Devlet Hastanesi acil servisinde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek “Acil servisimizde en büyük sıkıntı, acil servise gelen insanların bekleyebileceği bir salonu olmamasıydı. Bu durum Cumartesi ve Pazar günleri ile resmi tatillerde çok daha belirgin kendini gösterdi. Özellikle geçtiğimiz Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatilin olması sonucunda polikliniklerimiz kapalıydı. Tüm yük acil servise bindi. Acil servise gelen insanları oturtacak yer bulamadık. Pek çok kişi sırasını ayakta beklemek durumunda kaldı. Yaşanan bu durum nedeniyle Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi acil servisinde köklü bir değişiklik yapma zorunluluğu doğdu” dedi.

OTEL LOBİSİ GİBİ OLACAK

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil servisinde bekleme salonunu genişletmek için öncelikli yapılacak olan çalışmalardan birisinin acil servis içinde konumlanan jandarma ve polis noktalarını dışarıya almak olduğunu söyleyen Başhekim Doktor Hasibe Özgeçen Dinçel “Bundan önce acil servisimizde 3 yeni oda oluşturduk. Oluşturduğumuz bu odalar biraz olsun acil serviste çalışma ortamımızı rahatlattı. Ancak yeterli değil. Acil servisimizde bekleme salonu yok. Acil servise bir bekleme salonu oluşturmaya çalışıyoruz. Öncelikle servis içinde bulunan polis ve jandarma noktalarını acil servis dışına alacağız. Dışarıda onlara yeni oda yapacağız. Bu arada Acil Servis’in girişini değiştireceğiz ve geniş bir bekleme salonu yaratacağımızı düşünüyorum. Yeni yapacağımız bekleme salonu otel lobisi konforunda olacak. Gelen vatandaşlar burada rahat bir şekilde poliklinik sırasını bekleyecekler. Bekleme salonu ortaya çıktığında gerçekten vatandaşın içini rahatlatan bir görüntü ile karşılaşacaklar” dedi.

ACİL SERVİS ÖNÜNE

GELEN GİREMEYECEK

Şu anda Söke Devlet Hastanesi acil servisine işi olsun olmasın herkesin girdiğini dikkat çeken Hasibe Özgeçen Dinçel “Acil Servis’te bir numarataj sistemi oluşturacağız. Aynen polikliniklerdeki gibi. Sistemde adını gören bekleme salonundan Acil Polikliniği’ne girecek ve tedavisini yaptıracak. Adı panoda olmayan hiç kimse Acil Polikliniğine giremeyecek. Acil servise bir düzen getirmeyi planlıyoruz. Bu arada tuvalet ve benzeri ihtiyaçlar için de acil servis içerisine kimseyi almayacağız. Dışarıya ayrı bir tuvalet yapacağız. Bu arada girişlerde değişmiş olacak” dedi.

09 Ağu 2021 - 10:46 Aydin/ Söke- Yaşam

Mahreç  İsmail Eravcı

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak YeniSöke Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan YeniSöke Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler YeniSöke Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı YeniSöke Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.