13 Nisan 2022

10.11.2004 Tarihinde hizmet vermeye başlayan yeni binamızdan önce, şu anda şehir merkezinde kalan eski devlet hastanemizin öyküsü 1950 yılında başlar. O dönemde yörenin ileri gelenlerince oluşturulan “Doğumevi Yaptırma Derneği” aracılığıyla alınan arsaya başlatılan inşaat 1952 yılında bitmiştir.10 yatak ve iki servisle (dahiliye – hariciye) “Sağlık Merkezi” olarak hizmete başlayan bina bölgenin ilk yataklı sağlık kurumu olmuştur. 1958 Yılında artan hasta potansiyeli ve yeni servislere gereksinim duyulması üzerine çocuk hastalıkları ve doğum servisleri açılmış. Kapasitesi 40 yatağa çıkarılmıştır.1963 Yılına gelindiğinde ise mevcut binanın yeterli olmadığı görülmüştür. Yine aynı yıl yapılan ek bina ile “İsa Ruhi BAYGÜR Doğum Bölümü” kadın doğum ve çocuk servisleri yeni binaya taşınmış, göz hastalıkları ile bevliye servislerinin de açılmasıyla 6 servis ve 75 yatak kapasitesine ulaşılmıştır. Bu arada 1964 yılında Alaattin KIRIM tarafından bağışlanan araç ile hastanemiz ambulans hizmeti de vermeye başlamıştır. 1975 Yılında yine bir ek bina ilavesiyle kapasite 100 yatağa çıkmış, 1982 yılında da Göktepe kardeşlerin aracılığıyla yaptırılan poliklinik ve servis binaları sonunda oluşturulan yeni düzenleme ile 145 yatakla hizmet verilmeye başlanmıştır. Söke’nin oldukça fazla göç alan bir ilçe olması nedeniyle yıllar geçtikçe artan nüfus yoğunluğu, ilçenin fiziksel olarak genişlemesi sonucunda hastane binası şehrin ortasında kalmıştır. Yapılan ek binalara rağmen artan hasta potansiyeline cevap veremez durumuna gelmiştir.1980’li yılların sonunda dönemin Aydın Valisi Merhum Recep YAZICIOĞLU’nun, Söke Belediyesi’nin, o dönem milletvekillerinin ve hayırsever Sökelilerin çabalarıyla, “Fehime-Faik KOCAGÖZ” adına bağışlanan arsada, geleceğe dönük, Söke İlçesine yakışır, modern bir hastane binası yapımı için ilk adımlar atılmıştır. 1990 Yılında başlanan yeni hastane binası inşaatı 07.09.2004 tarihinde tamamlanmıştır. İnşaatın oturduğu alan 4670 m2, toplam inşaat alanı 19804 m2’dir. Bu büyük ve modern yapıyı hizmete açabilmek için yine hayırsever Söke halkı maddi destek sağlanmış ve 10.11.2004 Tarihinde hizmet vermeye başlayan yeni hastanemiz açılmıştır.